Brisači i statistika

statistika-brisaci Brisači su statistički gledano jedan od najzanemarenijih dijelova na automobilu. Naime, veliki postotak vlasnika vozila brisače zamijeni prekasno, kada je vidljivost već vrlo loša.

Procjenjuje se da čak 25 % vozila ima namještene brisače koji već odavno nisu upotrebljivi. Naime, veliki broj vozača nije svjestan činjenice da su brisači tzv. »potrošni materijal«, odnosno materijal koji se istroši, zbog čega je metlice brisača potrebno zamijeniti pravovremeno.

U Hrvatskoj je u prosjeku približno 1/3 kišovitih dana, odnosno čak oko 110 kišovitih dana u godini, dok je registriranih osobnih automobila oko 1.500.000.

Uzimajući u obzir gore spomenute podatke, možemo zaključiti da se oko 110 dana u godini po cestama potencijalno vozi oko 350.000 vozila koja zbog loših brisača predstavljaju potencijalnu opasnost u prometu.

Zbog toga se pobrinite za svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu te metlice brisača zamijenite pravovremeno. Više o tome zašto odabrati kvalitetne brisače i koje su njihove prednosti, možete pročitati OVDJE.

Potražite brisače za vaš auto ↓

Upotrijebite tražilicu (odaberite marku, model i godište) i potražite koji su odgovarajući prednji brisači (metlice brisača) i zadnji brisači za vaš auto.

Vaš auto nije na popisu? Kliknite OVDJE.

Za dodatna pitanja i pomoć kod kupnje nazovite nas na 01 7757 097 ili nam pišite na info@brisaci.hr

U slučaju kupnje veće količine kontaktirajte nas putem gore navedenog kontakta i priznat ćemo vam popust.