Razlika između klasičnih i ravnih brisača

Jeste li primijetili da se broj klasičnih brisača (onih koji imaju okvir – klasičnih »metlica brisača« na automobilima sve više smanjuje? Razlog tome leži u novim, modernim brisačima (također zvanim ravni (ang. flat), odnosno, aerodinamični brisači) koji se serijski namještaju na veliku većinu novijih auta te velikom brzinom istiskuju klasične brisače s tržišta.

razlika-izmedu-klasicnih-i-ravnih-brisacaDvije glavne prednosti modernih autobrisača su aerodinamičnost i sposobnost jamčenja jednakomjernog pritiska na staklo po cjelokupnoj površini. Naime, klasični su brisači imali okvir koji je samo uz pomoć 4 ili 8 točaka pritiskao na gumicu brisača. Moderni brisači su bazirani tako da na gumicu i, posljedično, staklo pritišću s beskonačnim brojem točaka, tako da je brisanje stakla ravnomjernije i tiše. Osim toga, kao što smo već spomenuli, moderni su brisači aerodinamičniji, zbog čega osiguravaju savršeno brisanje i kod većih brzina. To posebice dolazi do izražaja na autocesti prilikom lošeg vremena. Naime, zasigurno vam se već desilo da ste si na večer prilikom lošeg vremena na autocesti poželjeli imati bolje brisače. Moderni ravni brisači imaju upravo u tu svrhu posebno oblikovan spojler koji kod većih brzina osigurava stabilnost i bolji pritisak na vjetrobransko staklo. Zbog toga klasične metlice brisača kod većih brzina zbog svojeg neaerodinamičnog oblika takvu stabilnost ne mogu zajamčiti.
Dakle, snažno vam preporučujemo korištenje modernih ravnih brisača kao što su to brisači Vornitzer™ u našoj ponudi (ako se pitate – ravni brisači mogu bez problema zamijeniti klasične brisače, čak i ako je vaš auto iz vremena kada tih brisača još nije bilo.

Potražite brisače za vaš auto ↓

Upotrijebite tražilicu (odaberite marku, model i godište) i potražite koji su odgovarajući prednji brisači (metlice brisača) i zadnji brisači za vaš auto.

Vaš auto nije na popisu? Kliknite OVDJE.

Za dodatna pitanja i pomoć kod kupnje nazovite nas na 01 7757 097 ili nam pišite na info@brisaci.hr

U slučaju kupnje veće količine kontaktirajte nas putem gore navedenog kontakta i priznat ćemo vam popust.