Silikonski brisači

Pitate se jesu li silikonski brisači bolji od onih koji su napravljeni od prirodne gume? U ovom ćemo vam članku probati odgovoriti na to pitanje i objasniti vam razliku između silikonskih i običnih brisača.

silikonski-brisaci-metlice-brisacev
Slika: silikonska guma

Mišljenja su podijeljena. Naime, neki imaju sa silikonskim brisačima dobra iskustva, a neki loša. Glavni problem kod silikonskih brisača je taj da prilikom brisanja na staklu ostave tanak sloj silikona. Taj sloj može doduše kod vožnje na kiši biti i koristan jer odbija vodu s vjetrobranskog stakla, no također može biti i nepoželjan te opasan čimbenik. Naime, kod nižih temperatura može prilikom uključivanja silikonskih brisača na staklu nastati tzv. »sumaglica« koja u potpunosti zamagli pogled na cestu, što može biti opasno. To se događa jer silikon nije obična guma te se prilikom različitih (posebice niskih) temperatura ponaša opasno. Osim toga, silikon je manje otporan na oštećenja. Kvalitetni silikonski brisači su u pravilu otporniji na oštećenja koja nastaju zbog vremenskih utjecaja (ovdje se prije svega misli na ljetnu vrućinu i UV svjetlost), no manje su otporni na pohabanost koja nastaje zbog smeća na vjetrobranskom staklu, zbog čega silikonski brisači prije počnu za sobom puštati crtice vode. Sa silikonskim brisačima trebamo dakle biti pažljivi – ako nisu zaista kvalitetni, njihovo korištenje može biti opasno.

Većina svjetski poznatih proizvođača još uvijek priseže za brisačima iz prirodne gume jer su ti zaista pouzdani. U kombinaciji s različitim premazima – npr. grafitnim ili teflonskim premazom (teflon je poznat kao najskliskija tvar na svijetu) omogućuju savršeno i tiho brisanje u svim vremenskim uvjetima, bez da bi se pri tome morali brinuti kako bi nešto moglo poći po zlu.

Brisači Vornitzer™ u našoj ponudi izrađeni su od 100 % prirodne gume, kvalitetnog opružnog čelika i iznimno kvalitetnog teflonskog premaza koji se dodatno brine za tiho i savršeno brisanje u svim godišnjim dobima.

Potražite brisače za vaš auto ↓

Upotrijebite tražilicu (odaberite marku, model i godište) i potražite koji su odgovarajući prednji brisači (metlice brisača) i zadnji brisači za vaš auto.

Vaš auto nije na popisu? Kliknite OVDJE.

Za dodatna pitanja i pomoć kod kupnje nazovite nas na 01 7757 097 ili nam pišite na info@brisaci.hr

U slučaju kupnje veće količine kontaktirajte nas putem gore navedenog kontakta i priznat ćemo vam popust.