Što su brisači (metlice brisača) i koja je njihova funkcija

Brisači su vrlo važan dio svakog automobila jer omogućuju vožnju po kiši i lošem vremenu te čiste umazano vjetrobransko staklo. Bez brisača vožnja po lošem vremenu bila bi nemoguća.

Glavni dio metlica brisača je gumica jer ta ima izravni kontakt s vjetrobranskim staklom, dok je njezina zadaća savršeno obrisano staklo, bez tragova vode ili nekih drugih tragova koje bi vozača tokom vožnje mogle omesti. Drugi glavni dio brisača je okvir koji je ili klasičan ili moderan, odnosno takozvani ravni (ang. flat) okvir. Napravljen je od opružnog čelika koji se brine o tome da brisači lijepo prianjaju na vjetrobransko staklo i jednakomjerno pritišću gumicu brisača na staklo.

Metlice brisača pričvršćene su na ruke brisača. Ruke brisača dalje su pričvršćene na mehanizam brisača kojeg pokreće električni motorčić. Sva moderna vozila imaju opciju koja vozaču omogućuje određivanje brzine brisanja tokom vožnje. Neka vozila također imaju senzor koji se brine o tome da se brisači uključe sami od sebe kada prepoznaju vlagu.

Potražite brisače za vaš auto ↓

Upotrijebite tražilicu (odaberite marku, model i godište) i potražite koji su odgovarajući prednji brisači (metlice brisača) i zadnji brisači za vaš auto.

Vaš auto nije na popisu? Kliknite OVDJE.

Za dodatna pitanja i pomoć kod kupnje nazovite nas na 01 7757 097 ili nam pišite na info@brisaci.hr

U slučaju kupnje veće količine kontaktirajte nas putem gore navedenog kontakta i priznat ćemo vam popust.