Zamjena brisača – kako zamijeniti brisače

Pitate li se kako zamijeniti brisače? Je li to do sada umjesto vas radio mehaničar? Kao prvo, bez brige. Zamjena brisača nije nikakva svemirska znanost. Iskusni ih zamijene već za nekoliko minuta, a vama zajedno s proučavanjem uputa na kutiji zasigurno neće trebati duže od 20 minuta. 20 minuta se odnosi na one koji to još nikada nisu napravili, a svi ostali zasigurno znate da se to može obaviti puno brže. Naime, zamjena metlica brisača je vrlo jednostavna.

Zamjena-metlic-brisaca Najprije morate, naravno, ukloniti stare brisače. Uklanjanje vaših starih brisača ovisi o tome kakav tip priključka ima vaš auto. Najprije posvetite nekoliko minuta proučavanju priključka i adaptera na koji je brisač pričvršćen. Zasigurno ćete ubrzo uvidjeti što morate napraviti kako bi uklonili stari brisač. Ako imate klasični priključak u obliku slova J, odnosno U, brisač je u većini slučajeva samo nasađen na adapter. Ako pak imate moderniji priključak, vjerojatno ćete morati pritisnuti jezičak sklopke, odnosno gumbić. Sve je vrlo jednostavno, samo si uzmite koju minutu vremena i u miru proučite priključak i adapter na brisačima.

Kada budete uspjeli ukloniti stari brisač, pred vama će ostati još samo ruka brisača. No ovdje OPREZ! Naime, u rukama brisača nalazi se opruga koja se brine da je pritisak metlice brisača na staklo dovoljno dobar. Ako vam se ruka brisača otrgne iz ruke i udari po staklu, vaše vjetrobransko staklo može puknuti. Ljudima se to dešava vrlo često, zato kod zamjene brisača budite vrlo oprezni na to. Pazite dakle da vam ruka brisača, kada na njoj više neće biti metlice, ne udari po staklu.

Sve što sada još trebate napraviti je namjestiti nove brisače. Sada već djelomično imate iskustvo jer vam je uspjelo shvatiti kako ukloniti stare brisače. Sada dakle već točno znate kakav priključak imate i kakav adapter približno trebate. Slijedite upute na kutiji na vašim novim brisačima i namjestite nove brisače.

Bravo, već ste na 90 %. Zadnji korak je provjeravanje ako se brisači normalno pomiču. Rukom podignite ruke brisača i probajte njišu li se pomalo metlice brisača naprijed i nazad te da li su dovoljno čvrsto namještene.

Sada ste na 95 %. Sve što vam je još preostalo je da prije korištenja novih brisača temeljito očistite vjetrobransko staklo od prljavštine. Zatim još isprobajte brišu li novi brisači onako kako bi trebali. Na vjetrobransko staklo nanesite malo tekućine za čišćenje vjetrobranskog stakla i nekoliko puta uključite brisače.

Ako je u zadnjem koraku sve u redu, pripremljeni ste na nove bezbrižne kilometre, čak i tokom lošeg vremena.

Nije bilo tako teško, zar ne? Ako svejedno imate probleme ili vas sam postupak plaši, prilikom kupnje brisača Vornitzer™ u našoj ponudi i u slučaju osobnog preuzimanja, ako ćete to željeti, mi ćemo vam zamijeniti brisače, i to besplatno. Više o brisačima Vornitzer™ – najboljim brisačima koje možete kupiti za vaš auto, možete pročitati OVDJE.

Potražite brisače za vaš auto ↓

Upotrijebite tražilicu (odaberite marku, model i godište) i potražite koji su odgovarajući prednji brisači (metlice brisača) i zadnji brisači za vaš auto.

Vaš auto nije na popisu? Kliknite OVDJE.

Za dodatna pitanja i pomoć kod kupnje nazovite nas na 01 7757 097 ili nam pišite na info@brisaci.hr

U slučaju kupnje veće količine kontaktirajte nas putem gore navedenog kontakta i priznat ćemo vam popust.