Gumice brisača

Gumice brisača jedan su od najvažnijih dijelova brisača. Naime, gumica brisača ima izravan kontakt s vjetrobranskim staklom, stoga mora za besprijekorno čišćenje biti bez ikakve greške te mora imati oštar rub i što bolju elastičnost. Gumica mora ujedno biti i dovoljno robusna kako bi bila što otpornija na oštećenja koja na njoj nastaju zbog brisanja i čišćenja prljavog stakla. Također mora dobro podnositi vanjske utjecaje kao što su niske temperature zimi, visoke temperature ljeti i UV svjetlost. 

Svaki proizvođač ima svoju formulu koju brižno čuva te razlike u kvaliteti gumica mogu biti velike. Neke, naime, postanu tvrde i ispucale već nakon nekoliko tjedana, dok druge mogu izdržati mjesece, uz pravilno održavanje čak i godine.

Prema našem iskustvu, gumice od prirodne gume pokazuju najbolje rezultate. Ponašanje gumice koja je izrađena od prirodne gume pouzdano je u svim vremenskim uvjetima, a uz to je prirodna guma i uvelike otporna na oscilacije temperature i UV svjetlost.

Vrlo važan je i premaz na gumici brisača. Premaz na gumici brisača osigurava tiho i temeljito brisanje te pruža zaštitu samoj gumici. Najčešći premaz je grafitni premaz, a još bolji je teflonski premaz koji uglavnom predstavlja i skuplju alternativu. Teflon je poznat kao najskliskija tvar na svijetu, što znači da brisači s teflonskim premazom izuzetno tiho brišu. Osim toga, teflon u usporedbi s drugim premazima pruža gumici bolju zaštitu od vremenskih utjecaja i habanja.

Pogledajte našu ponudu brisača za vaš automobil pomoću tražilice ↓

Potražite i kupite 🛒 brisače ↓